MedMud

MedMud, de echte MedMud, schrijf je MEDMUD en staat voor Mediterranian Mud-volcanoes.
Het is een onderzoeksprogramma dat je hier kan vinden. Ik heb natuurlijk niets met het MEDMUD-project te maken. Vond het wel een mooie naam.
Beestje moet een naampje hebben, nietwaar.

projecten

radioland/babylon

Voor het Perfect World Project ben ik begonnen aan het Radioland/Babylon project. R/B gaat over de internationale spraakverwarring, en de beste illustratie daarvoor is de onafzienbare stroom signalen op de korte golf. Radioland/Babylon zal in eerste instantie bestaan uit een aantal live-performances waar ik in real time signalen van de korte golf analyseer en synthetiseer. Ik zal hiervoor gebruikmaken van een computer met AudioMulch en een aantal opwindbare kortegolf-radios. De duur van de performances zal bepaald worden door de levensduur van de batterijen.

Radioland/Babylon versie 001

Dit is versie 1 van het Radioland/Babylon project. Deze versie werd uitgevoerd in De Onderbroek in Nijmegen, 11 juni 2005, voor het Perfect World Project. Versie 1 is uitgevoerd met één radio en duurt 14 minuten.
Radioland/Babylon versie 001

tracks

De volgende tracks zijn verschenen:

A Sense Of Security

192 kb/s VBR MP3, 00:08:20
Een boze drone, die voor mij de stemming in de Wereld verwoordt. "They who would give up an essential liberty for temporary security, deserve neither liberty or security". De tendens is echter duidelijk.
Gemaakt met een gitaarsample die ik 18 jaar geleden opnam en AudioMulch.

MedMud - A Sense Of Security

Silver River (for Jhonn Balance)

160 kb/s VBR MP3, 00:06:24
Silver River is opgedragen aan Jhonn Balance/Geoff Rushton van Coil, na zijn tragische dood op 13 november 2004. Silver River is gemaakt om hem te begeleiden op zijn tocht over de rivier de Styx. "O river of silver/O river of flowers/I lie down and shiver/In your silver river/Out drips the last drop/Of this vital fluid" Are You Shivering, Coil

MedMud - Silver River (for Jhonn Balance)

975 Millibar

160 kb/s VBR MP3, 00:09:44
975 Millibar is opgedragen aan de mensen die Hurricane Frances moesten meemaken. Op het dieptepunt werdt in het oog van de orkaan een luchtdruk gemeten van 975 millibar. Het nummer is gemaakt met databending van afbeeldingen van Frances en bewerkingen van NOAA's hurricane watch. AudioMulch.

MedMud - 975 Millibar

Rose

160 kb/s VBR MP3, 00:06:20
Ook helemaal in AudioMulch gemaakt. Rose is een onderzoek naar de verschillende elementen waaruit een nummer bestaat, om deze vervolgens tot hun kaalste essentie terug te brengen.

MedMud - Rose

A Walk In The Park

160 kb/s VBR MP3, 00:06:20
Dit nummer is geheel gemaakt in AudioMulch, met samples die beschikbaar zijn gesteld door Fake van KVRaudio. Deze samples zijn met zijn Minidisk-recorder opgenomen in een park in Norfolk in de vroege lente van 2004.

MedMud - A Walk In The Park